Linda Dijkstra

Wij wonen met ons gezin met drie kinderen aan de rand van Aldeboarn. Mijn man is hier opgegroeid en ging vroeger ook naar deze school. Hij zei gelijk: natuurlijk gaan ze naar De Boarne. Maar ik wilde nog graag even breder kijken. Toch gaf meteen het gevoel en de sfeer van deze school de doorslag.  
 
De Boarne is een open school en rustig. Ik weet niet of dit woord helemaal klopt, maar je ervaart het vooral als je zelf uit een andere omgeving komt met grote, drukke scholen. Bijzonder vind ik het dat alle leerkrachten alle kinderen kennen van school. Dus ook de meester van groep 8 kent de kinderen van groep 1. Dat geeft een goed gevoel. En waar kun je als ouder nu zelf even appen met de directrice van school. Dat is toch geweldig! Contacten zijn heel laagdrempelig. De school heeft een mooie harmonie. Dat is misschien een betere omschrijving. Die harmonie is wat je ziet en wat je ervaart in van alles eigenlijk.   
 
Toen wij voor het eerst als ouders op school kwamen, viel mij op dat de leerkrachten aangaven dat zij zich eerst richten op het veilig en prettig voelen van het kind. Prestaties komen later wel. En je ziet gewoon dat dat goed werkt. Die instelling, daar sta ik 100% achter. Uit alles voel je dat we het met z’n allen samendoen. Dat zie je ook aan de ouders. Maar het begint beslist bij het team: zij stralen dat uit en dat heeft z’n weerslag op de ouders.  
 
Als er heftige dingen gebeuren in het dorp, merk je pas waar een kleine school groots in kan zijn. Het hele team is betrokken, ook de leerkrachten die niet in het dorp wonen. De school dient als warme omgeving waar mensen terecht kunnen en waar kinderen goed worden opgevangen. Er is open gesprek over verdrietige dingen die gebeuren. Als je zo’n warme omgeving als team kunt neerzetten, wat wil je dan nog meer. Het gevoel dat wij als gezin bij De Boarne hebben is gewoon geweldig.