Team De Boarne

Het team van De Boarne wil graag met z’n allen geïnterviewd worden voor de schoolwebsite. Dat vindt men heel logisch: “We werken met z’n allen samen met dezelfde visie aan deze school en zijn een hecht team.”

Verdere kenmerken? “Een lytse skoalle, klein maar fijn. We kennen alle kinderen en hun ouders en contacten zijn laagdrempelig. In geval van nood zijn we er ook. We gebruiken gewoon ons gezond verstand in hoe we dingen aanpakken, in het belang van het kind. Ons team denkt in oplossingen en niet in problemen. Daar worden mensen blij van!”

Mogen zijn wie je bent

“Belangrijk is dat iedereen mag zijn wie hij is. We plakken geen etiketjes op wanneer iemand anders is. We gaan wel het gesprek aan waarom, met een positieve insteek. We houden bovendien van een creatieve manier om de leerstof tussen de oren te krijgen en we werken vakoverstijgend. Bijvoorbeeld door het lezen te integreren in wereldoriëntatie, we experimenteren vrijuit. De basis is dat we uitgaan van vertrouwen. Alleen op deze manier kan een kind zich veilig voelen, daarna volgt de rest.”

Fouten maken mag

“Logisch toch, je bent hier om te leren. Maar het is belangrijk dat kinderen dat weten. Dat geeft rust en zelfvertrouwen. Zij krijgen ook de ruimte om zelf te ontdekken en te experimenteren. De spreuk van Pipi is op deze school heel toepasselijk: ik heb het nog nooit gedaan. Dus ik denk dat ik het wel kan.”

Wat ons extra enthousiast maakt?

“We doen ons best om de kinderen mee op te voeden tot zelfstandige kinderen die zich vanuit hun talent en kracht én met zelfvertrouwen verder kunnen ontwikkelen. Prachtig om te zien dat dat lukt. En dat kinderen stralen als ze zichzelf verbazen: dat kan ik! Dat is onze mooiste beloning.