Tygo en Aniek

Tygo en Aniek hebben hun hele schooltijd op De Boarne gezeten. Een heel leuke school en vlakbij. Tygo woont zelfs tegenover en Aniek wat verder weg. Buitenspelen is altijd leuk, net als gym en de vrijdagmiddagcrea. “Dan maken we van alles. Van kartonspul bijvoorbeeld, of we verven. Op de iPad mogen we even kijken voor inspiratie. Dan zoeken we op Youtube hoe je iets moet maken. Dat is wel handig. De crea mag trouwens wel wat langer duren, zo leuk is het!”

Het leukste van school dat ze zich zullen herinneren is het schoolkamp op Ameland. “We zijn op de vuurtoren geweest, naar het paardengraf in de duinen en we hebben blikspuit in het bos gedaan. It wie geweldich!” Tygo vond bovendien het wadlopen nog super, Aniek vond dat maar koud. Volgende keer gaan ze naar Grolloo. “Dat wordt vast ook leuk. Dan gaan we moutainbiken en vies worden”, voorspelt Tygo.

Belangrijk om te leren, vindt Aniek begrijpend lezen. "Daar heb je later wat aan." En Tygo rekenen. Hij zou later het liefst “yn de biologie wurkje. Oer alles wat leeft hat en wat er no is. Of architect. Gebouwen tekenje en jild fertsjinje. Ek wol belangryk.” Aniek wil graag in de zorg en welzijn werken. Beiden nu in groep 8, kijken ze terug op een heel fijne basisschooltijd in hun dorp.